Αναγνώστες:βοηθείστε μας να γίνουμε 20

Παρασκευή

gemma arterton


Gemma Arterton [1] (γεννημένος Gemma Arterton Χριστίνα 12η Ιανουαρίου, 1986) [2] είναι μια αγγλική ηθοποιός. Έπαιξε ο επώνυμος πρωταγωνιστής στην προσαρμογή BBC της Τες Thomas Hardy για την D'Urbervilles, και πρωταγωνίστησε στις ταινίες μεγάλου μήκους St Trinian, ο James Bond ταινία Quantum of Solace, Σύγκρουση των Τιτάνων, Prince of Persia: The Sands of Time και Tamara Drewe. Ήταν αργότερα ανακοίνωσε ότι ήταν υποψήφια για ένα BAFTA, στην κατηγορία Rising Star. [3] Πρώιμη lifeArterton γεννήθηκε Gemma Arterton Χριστίνα σε Gravesend, Kent, η μεγαλύτερη κόρη της Sally-Anne (το γένος Heap) [1], ένα καθαρότερο , και Barry Arterton, έναν οξυγονοκολλητή. [4] Arterton γεννήθηκε με πολυδακτυλία, [5] και ανατράφηκε, μαζί με την αδελφή της, Hannah Jane (γεν. 1989, Gravesend), [1] από την ανύπαντρη μητέρα τους, σε ένα συμβούλιο περιουσία σε Gravesend. [4] [6] [7] [8] Οι γονείς Arterton του χώρισαν όταν ήταν πέντε, και ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε το 1996. [1] [9] Arterton εργάστηκε ως πωλήτρια μακιγιάζ. [10] Παρευρέθηκε Ζωγράφοι Ash Δημοτικό Σχολείο Northfleet, στην οποία συμμετείχαν τότε Gravesend σχολείο μέσης εκπαίδευσης για τα κορίτσια σε Pelham Road στο Gravesend, [11] πήρε μια παράσταση πορεία τεχνών στο The Miskin Θέατρο Dartford (μέρος του North West Kent College) και εκπαιδευμένο στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνη με πλήρη επιδότηση [12].

[Επεξεργασία] CareerArterton κέρδισε το πρώτο επαγγελματικό ρόλο της στην Capturing Mary Stephen Poliakoff, ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο δράματος. [Παραπομπή που απαιτείται] Ομοίως, έκανε το ντεμπούτο της ως Rosaline στο Εργατικό αγάπης του Σαίξπηρ για το Lost στο Globe Theatre του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2007 πριν από την αποφοίτησή αργότερα το ίδιο έτος. [13] Έκανε το ντεμπούτο ταινιών της στο 2007, ως επικεφαλής κορίτσι ταινία St Trinian του Αγίου Trinian του Kelly, ένας ρόλος που έχει αποκτηθεί σε ανταγωνισμό με Sienna Miller [11].

Το 2008, εμφανίστηκε στην ταινία του James Bond, Quantum of Solace [14]. Επιλέχθηκε από περίπου 1.500 υποψήφιοι, Arterton παίζει Strawberry Fields Bond Girl, σε ό, τι περιγράφεται ως "ωραία μεγέθους ρόλο». [15] [16] Με το χαρακτήρα της, Arterton περιγράφει Strawberry Fields ως "τηγανίτα των σκεπτόμενων ανθρώπων". [17] Το 2008, έπαιξε τον επώνυμο πρωταγωνιστής στην προσαρμογή BBC της Τες Thomas Hardy είναι της D'Urbervilles. [18] Επίσης το 2008, έπαιξε ο ρόλος της Elizabeth Bennet στο ITV σειράς Lost in Austen, αν και μειωμένο ρόλο από την αρχική Pride & Prejudice. Πιο αμφιλεγόμενη ρόλος της ήταν στην ταινία του 2009 Η εξαφάνιση της Alice Creed στο οποίο ο χαρακτήρας Arterton είναι απαχθεί και κακοποιηθεί σε διάφορες γραφικές nude σκηνές. [Παραπομπή που απαιτείται]

Είναι το πρόσωπο του Bond Girl της Avon άρωμα 007 το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008. Έχοντας ήδη ξεκινήσει σε μια σειρά χαμηλών τόνων αγγελίες για την εταιρεία καλλυντικών Avon, το Μάιο του 2008, Arterton ζήτησε ρόλο απέναντι μοντέλο Kate Moss για Rimmel, αλλά είχε αποκλειστεί με τους συμβατικούς όρους υπό Avon σύμβασή της [19].
Το 2010, έκανε το ντεμπούτο West End της στην πρεμιέρα του Ηνωμένου Βασιλείου το μικρό σκυλί γέλασε. [20] Ήταν αρχικά επισυνάπτεται στο αστέρι σε μια νέα προσαρμογή της Wuthering Heights [21], όπως Catherine Έρνσο, ωστόσο, άφησε αργότερα το έργο. [22] Είναι το αστέρι σε βάρος του έρωτα. [23]

Arterton παρατηρήθηκε στην Clash 2010 ταινίες των Τιτάνων και Prince of Persia:. The Sands of Time, και έπαιξε ηγετικό ρόλο στην Tamara Drewe [24] Το 2011, Arterton είχε προταθεί δύο φορές από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Τεχνών για την παραστάσεις στην Tamara Drewe και η εξαφάνιση του Alice Creed [25].

Arterton έχει πεταχτεί για να παίξει Γκρέτελ μια μοντέρνα εκδοχή στην ιστορία των παιδιών Χάνσελ και Γκρέτελ. Ο χαρακτήρας θα είναι μια παλαιότερη έκδοση του κλασικού χαρακτήρα ο οποίος εργάζεται μαζί με τον αδελφό της Χάνσελ (Jeremy Renner), καθώς εντοπίζουν μάγισσες για τα χρήματα. Ο ρόλος είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Noomi Rapace [26].

[Επεξεργασία] Προσωπική lifeArterton έζησε με ειδικά εφέ τεχνικός Justin Moench μέχρι που έσπασε μαζί του το 2008 μετά από 18 μήνες μαζί. [Παραπομπή που απαιτείται] Είχε έξι μήνες σχέση με την ισπανική ιππική Eduardo Munoz που έληξε το Δεκέμβριο του 2008. [11] [ 18] Στις 5 Ιουνίου 2010, παντρεύτηκε τον Stefano Catelli, ένας διευθυντής πωλήσεων, σε μια μυστική τελετή [27] σε Zuheros, Ανδαλουσία, Ισπανία [28].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου